mandag 3. oktober 2011

Høsten = Eplekake

En veldig snill kollega ga meg en stor pose med epler i forrige uke, og eplekake ble veldig godt mottatt av gutta i huset. 

Kjempe lett og kjempe godt Spiste kaken da den kom rett fra ovnen, så is eller krem var ikke noe nødvendighet, men hadde selvsagt vært helt nyyyyydelig attåt. Jeg dekket formen med bakepapir og kaken fikk en naturlig bølgete kant som jeg syns ble litt kul. (Fatet og litermål fant jeg forrige helg på loppis)

Fristet?

Her kommer oppskriften;
4 -5 epler
3 egg
225 g sukker
75 g smeltet smør
ca 1 dl melk
225 g hvetemel
2 ts bakepulver
2 ts malt kanel
Skrell eplene og ta ut kjernehus. Skjær eplene i båter. Visp egg og sukker til en luftig eggedosis. Bland smør og melk og visp blandingen i eggedosisen. Bland mel og bakepulver og rør det inn til slutt. Hell deigen i smurt form 24 cm, eller kledd med bakepapir. Dryss 1 ts kanel over deigen.
Legg eplene på deigen, og trykk de gjerne litt ned i, dryss så over resten av kanelen. Stek kaken midt i ovnen, ca. 30 minutter på 200ºc

1 kommentar:

  1. Jepp jeg blir fristet, ser kjempe godt ut!
    Klem

    SvarSlett