søndag 6. februar 2011

Søndag i mitt hjerte♥


Søndag er en deilig dag. Man MÅ liksom ikke noe på søndager. Lørdag derimot er liksom dagen hvor man skal rekke all innkjøp en ikke rakk i uken som gikk, eller som en ikke rekker uken som kommer. Men søndager har en ro over seg, dyne på sofaen og barne-tv, avisgutten som selger Dagbladet kommer ca kl 10, og man jeg har tid til en deilig cappuccino.
Resten av formiddagen kan man slumre rundt og kose seg med familien, ut å ake, gå en tur, se film, bake eller bare - gjøre ingenting!!!!!!
I dag har jeg laget lapskaus, og alle guttene spiste med begge hender. Ettersom dette var min debut som ”lapskaus koker”, skulle det ikke mer til for å glede lulla -kokken på en søndagw

 
Oppskrift på lapskaus
1 kg storfekjøtt (Bog, nakke, høyrygg, bibringe, slagside eller forknoke)
2 ss hvetemel
salt og pepper
smør
1 løk
10 store poteter
3 gulrøtter
1 stk kålrabi
1 persillerot
Skjær kjøttet i ca 3 cm store terninger. Vend dem i mel som er blandet med salt og pepper. Brun stykkene raskt i smør i stekepanne og ha dem over i en gryte. Skjær løken i skiver og brun dem også. Kok ut pannen og ha sjyen i gryten. Etterfyll med vann så stykkene er nesten dekket. Sett på lokk og la gryten småputre en times tid. Skjær i mellomtiden poteter og grønnsaker i passe terninger og ha dem i gryten. La gryten småkoke til kjøttet er helt mørt. Det kan ta 1 1/2 til 3timer

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar